Tips2018-08-13T15:42:04+00:00

Tips van de-aankoper

De woningmarkt is constant in beweging. Schommelingen in de economie, aanpassingen van de rente of ontwikkelingen in de Nederlandse politiek hebben rechtstreeks invloed op de woningmarkt. We houden u graag op de hoogte van wat er speelt.

1209, 2018

Appartement kopen en verhuren volgens de hospitaregeling

Als NVM aankoopmakelaar in Utrecht worden we vaak gevraagd door ouders van studerende kinderen om een appartement aan te kopen met minimaal drie slaapkamers of de mogelijkheid daartoe.

708, 2018

Gelijk bieden op een huis of wachten?

Je hebt een bezichtiging gehad en je wilt de woning graag hebben. Wanneer is het verstandig om een bod uit te brengen? En kun je een bod doen om per onderhandeling tot elkaar te komen of is het goed om ineens je maximale bod te doen?

1207, 2018

Investeerder verdrijft starter van Utrechtse woningmarkt

Donderdagochtend 12 juli zijn de kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van 2018 door de NVM gepresenteerd. We zien in het tweede kwartaal een landelijke daling van 11% als het gaat om verkochte bestaande koopwoningen ten opzichte van het tweede kwartaal een jaar eerder. Dit is een trend die eind 2017 is ingezet en het ziet er niet naar uit dat dit snel zal kantelen.

207, 2018

Taxatiewaarde huis lager dan verkoopprijs… Wat nu?

Het is hot topic in de randstad. Over de vraagprijs heen bieden om die ene mooie woning te bemachtigen. Let op! Er is dan wel kans op een ‘taxatieverschil’.

3006, 2018

Een huis kopen in Utrecht is al lang geen ouderwets handjeklap meer

In de zwaar overspannen woningmarkt van Utrecht is een woning kopen eerder topsport dan handjeklap. Er wordt niet meer onderhandeld. Kopers kunnen éénmalig een bod neerleggen en dan is het maar afwachten of dat bod het beste bod is.

2811, 2017

de-aankoper, de enige 100% NVM aankoopmakelaar van Utrecht

Waarom is de-aankoper in 5 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste aankoopmakelaar van Utrecht? Dat is tegelijkertijd een leuke en een lastige vraag om antwoord op te geven. Als we naar de verschillen kijken met andere makelaars en aankoopmakelaars in Utrecht, dan komt er duidelijk één groot verschil naar voren: de-aankoper is de enige NVM aankoopmakelaar in Utrecht die maar één dienst verleent en dat is aankopen!