Tips2018-08-13T15:42:04+02:00

Tips van de-aankoper

De woningmarkt is constant in beweging. Schommelingen in de economie, aanpassingen van de rente of ontwikkelingen in de Nederlandse politiek hebben rechtstreeks invloed op de woningmarkt. We houden u graag op de hoogte van wat er speelt.

1911, 2019

10% tot 30% overbieden in Utrecht

“Waar we een aantal maanden geleden nog berichtten dat het aantal bezichtigingen per woning niet altijd maar enorm is moeten we nu toch bekennen dat zo tegen het einde van het jaar de druk er weer vol op zit.” Aankoopmakelaars Wietse en Menno van de-aankoper uit Utrecht vertellen…

1710, 2019

Woningprijzen Utrecht: stijging van ruim 10% afgelopen jaar!

Al twee jaar roepen veel criticasters dat het binnenkort wel een keer gedaan zal zijn met de prijsstijging. Vooralsnog is daar in Utrecht weinig van te merken. De hypotheekrente daalt bijna maandelijks, de woningmarkt wordt steeds krapper en de appartementen, tussenwoningen en hoekwoningen in Utrecht zijn ruim 10% in waarde gestegen afgelopen 12 maanden.

1607, 2019

Woning kopen in Utrecht voor studerend kind. Waar moet je als ouder(s) op letten?

Het is weer zomer en dat betekent dat er weer een nieuwe lichting studenten naar Utrecht komt. Reden voor veel ouders om hun spaargeld of hypotheekruimte op de eigen woning nuttig te besteden door een woning te kopen voor hun dochter of zoon.

605, 2019

De grillige woningmarkt van Utrecht

De woningmarkt in Utrecht is in beweging. Aankoopmakelaars Wietse & Menno van de-aankoper in Utrecht zien flinke verschuivingen als het gaat om de bezichtigingen.

1911, 2018

De bouwkundige keuring!

Als je een oudere woning koopt, waar we er in Utrecht nou eenmaal veel van hebben, dan is het verstandig om de woning te laten keuren door een bouwkundige om zo vervelende verrassingen achteraf te voorkomen. Wij adviseren om dit voor het tekenen van de koopovereenkomst te doen, zodat je er altijd onderuit kunt als de keuring tegenvalt.

911, 2018

Vijf veel voorkomende gebreken bij oudere woningen

Utrecht staat vol met mooie oude karakteristieke woningen. Leuk om te zien en ook om in te wonen, maar dan wil je wel weten of alles zo goed is als dat het lijkt. Veel kijkers letten op grootte, ligging, lichtinval, indeling etc.. maar vergeten soms belangrijke zaken die niet direct in het oog springen.