Welke hypotheekvorm moet ik kiezen?

de-aankoper tips lenen geld

Welke hypotheekvorm moet ik kiezen?

Een huis kopen en daarbij een hypotheekvorm kiezen is spannend. Voordat je gericht op zoek gaat naar een nieuwe woning, moet je daarom eerst bepalen welk budget je kan én wil besteden. Door van tevoren inzicht te hebben in je financiële situatie, voorkom je teleurstelling achteraf.

Welke soorten hypotheken zijn er?

Er zijn twee gangbare hypotheekvormen, namelijk de lineaire hypotheek en de annuïteiten hypotheek. Het verschil tussen deze hypotheken zit vooral in de bruto maandlasten.

Een lineaire hypotheek is in het begin duurder dan een annuïteitenhypotheek, maar op de lange termijn goedkoper. Bij een lineaire hypotheek worden de bruto maandlasten steeds lager, terwijl bij een annuïteitenhypotheek de bruto maandlasten gelijk blijven.

Mocht jouw bestedingspatroon in de toekomst minder worden, dan is een lineaire hypotheek geschikter. Voor het kiezen van een passende hypotheekvorm is het verstandig om een afspraak te maken met een erkend hypotheekadviseur.

Wat voor rentepercentage ga ik betalen?

De hoogte van je rentepercentage hangt van verschillende aspecten af. Allereerst is de duur van de hypotheek belangrijk. Daarnaast kan het ook per hypotheekaanbieder verschillen. Het inleggen van een eigen vermogen heeft ook invloed op je rentepercentage. Al deze factoren spelen een rol bij het bepalen van de uiteindelijke maandelijkse hypotheeklasten. Voor een overzicht van de actuele rentestand kan je kijken op de website van hypotheekrente.nl.

Al een huis op het oog?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u snel handelt.
Neem direct contact met ons op om de beste aanpak te bespreken.

Bel 030 21 203 54
Contact
2018-09-04T14:39:21+02:00