Aanpak

Home/Aanpak

Wat doet een aankoopmakelaar?

Een huis kopen in Utrecht of omgeving kan een ingewikkeld proces zijn waar soms veel bouwkundige en juridische kennis bij komt kijken. Een gedegen aankoopmakelaar heeft deze kennis in huis en kan daardoor scherp voor u onderhandelen. Vooral met de huidige huizenprijzen in Utrecht kan dit u veel geld besparen.

Een aankoopmakelaar begeleidt u bij de aankoop van een nieuwe woning. de-aankoper is een geregistreerde NVM aankoopmakelaar (Register Makelaar Taxateur) gespecialiseerd in de woningmarkt in Utrecht en omgeving.

Wat kunt u verwachten van uw aankoopmakelaar?

Aankoopmakelaar de-aankoper luistert naar uw wensen en kijkt wat er mogelijk is binnen uw budget. Samen bespreken we de beste aanpak in de zoektocht naar uw droomhuis.

Bel 030 21 203 54 om direct uw wensen te bespreken of lees hieronder hoe de-aankoper te werk gaat:

Word klant van de-aankoper en maak uw zoekopdracht aan. U ontvangt dan iedere ochtend als eerste het nieuwe aanbod binnen uw zoekcriteria. Dit is nog voordat het op Funda verschijnt. Zo heeft u direct al een voorsprong!

Heeft u een nieuwe woning gevonden? Neem dan direct contact op met uw aankoopmakelaar om een afspraak te maken. Omdat de huizen in Utrecht heel snel kunnen gaan, is een snelle reactietijd cruciaal.

Afhankelijk van uw wensen kunt u de eerste bezichtiging zelf doen of samen met uw aankoopmakelaar. Heeft u de eerste keer de woning alleen bezichtigd? Dan gaat de-aankoper graag de tweede keer met u mee.

Heeft u een mooie woning op het oog in de omgeving van Utrecht? de-aankoper is specialist in UtrechtMaarssenHoutenZeistDe BiltVleuten de Meern en Bunnik.

Na een positieve bezichtiging bespreekt de aankoopmakelaar met u of er nader onderzoek nodig is met betrekking tot bouwkundige aspecten, kadaster, bestemmingsplan, milieu, vereniging van eigenaren en gemeentelijke of provinciale zaken.

Uw aankoopmakelaar zal eerst met u de onderhandelingsstrategie bespreken en de gewenste voorwaarden. Als alle afspraken duidelijk zijn, dan zal de-aankoper contact opnemen met de verkopend makelaar om de onderhandelingen te starten. Uiteraard houdt de-aankoper u van alle gesprekken op de hoogte.

Bereken uw voordeel!

Als de onderhandeling goed is verlopen en uw bod is geaccepteerd, zal de verkopend makelaar alle afspraken tussen u en de verkoper vastleggen in een koopovereenkomst. Deze overeenkomst zal de aankoopmakelaar samen met u doornemen. De overeenkomst kan daarna naar de door u uitgekozen notaris worden verstuurd.

Hoewel uw financiële mogelijkheden al vanaf de eerste stap duidelijk moeten zijn, is dit het moment waarop u de financiering officieel aan gaat vragen. Mocht u het fijn vinden, dan kan de-aankoper u hierbij begeleiden.

Op de afgesproken overdrachtsdatum gaat u samen met uw aankoopmakelaar naar de woning voor een laatste inspectie om te kijken of de woning in afgesproken staat wordt opgeleverd. Vervolgens gaan alle partijen naar de notaris. Hier zal de akte van levering en de eventuele hypotheekakte getekend worden. Denkt u, indien nodig, ook aan een samenlevingscontract. Na ondertekening krijgt u van de notaris de sleutels.

Veel plezier in uw nieuwe woning!