de-aankoper grillige woningmarkt utrecht

De grillige woningmarkt van Utrecht

De woningmarkt in Utrecht is in beweging. Aankoopmakelaars Wietse & Menno van de-aankoper in Utrecht zien flinke verschuivingen als het gaat om de bezichtigingen. Waar voorheen iedere woning nog druk bezocht werd, zie je nu dat die vanzelfsprekendheid eraf gaat. De ene keer zijn er bijvoorbeeld 50 bezichtigingen bij een nieuw op de markt gekomen woning in Utrecht en staan er nog 30 kijkers op de wachtlijst. Een andere keer zijn er ‘slechts’ 12 kijkers die de woning willen bezichtigen.

Ongeacht de strategie van de verkopers (laag of realistisch vragen), voor de huidige opbrengstprijzen maken veel of weinig kijkers nog niet zo veel uit. De koper die een goede prijs betaalt voor de woning zit er over het algemeen wel tussen. De grote vraag is hoe dit zal zijn als er bij sommige woningen nóg minder mensen komen kijken?

Opvallend is dat het niet altijd de hoog geprijsde woningen zijn waar weinig mensen op af komen. Maar het is ook niet zo dat er altijd veel kijkers zijn bij de woningen met een lage lokprijs. Het wordt onvoorspelbaarder voor de kopers. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat je je informatie over de andere geïnteresseerden en je actuele kennis van de markt goed op orde hebt voor dat je een bod uitbrengt. Het namelijk niet altijd maar ver boven de vraagprijs bieden. Een aankoopmakelaar heeft deze kennis en stelt de juiste vragen aan de verkoopmakelaar om een gefundeerd bod te doen.

Een bijdrage van: aankoopmakelaars Wietse & Menno Grandia van de-aankoper in Utrecht.

Al een huis op het oog?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u snel handelt.
Neem direct contact met ons op om de beste aanpak te bespreken.

Bel 030 21 203 54
Contact