Boven de vraagprijs bieden, is dat verstandig?

boven de vraagprijs bieden

Boven de vraagprijs bieden, is dat verstandig?

In een verkopersmarkt, waar de vraag naar woningen groter is dan het aanbod, wordt er regelmatig boven de vraagprijs geboden. Is boven de vraagprijs bieden verstandig? Aankoopmakelaar de-aankoper legt het je graag uit.

Kan ik boven de vraagprijs bieden?

De grote vraag bij het bieden op een woning is natuurlijk of je niet te veel betaalt. Door het inschakelen van een aankoopmakelaar voorkom je dat je ongefundeerd hoog gaat bieden. Een aankoopmakelaar zal de marktwaarde van de woning voor je vaststellen (ongeacht of dit onder of boven de vraagprijs is) en aan de hand daarvan een advies geven voor wat je maximaal voor de woning mag betalen.

Hype rondom de huizenmarkt in Utrecht

Het gebeurt steeds vaker dat verkoopmakelaars de woning net onder de marktwaarde in de markt zetten om ze een soort ‘hype’ te creëren rondom de woning. Ze laten dan veel mensen tegelijk bezichtigingen, wat de prijs opdrijft. Het wil dus niet altijd zeggen dat je boven de marktwaarde betaalt als je boven de vraagprijs uitkomt.

Als je de woning graag wilt en er is veel interesse vanuit andere geïnteresseerden, kan het dus verstandig zijn om boven de vraagprijs te bieden. Laat je altijd adviseren door een NVM aankoopmakelaar, zodat je de juiste prijs biedt.

Al een huis op het oog?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u snel handelt.
Neem direct contact met ons op om de beste aanpak te bespreken.

Bel 030 21 203 54
Contact
2018-09-04T14:31:56+02:00