10% tot 30% overbieden in Utrecht

“Waar we een aantal maanden geleden nog berichtten dat het aantal bezichtigingen per woning niet altijd maar enorm is moeten we nu toch bekennen dat zo tegen het einde van het jaar de druk er weer vol op zit.” Aankoopmakelaars Wietse en Menno van de-aankoper uit Utrecht vertellen…

Het einde van de prijsstijging is nog steeds niet in zicht en de rente blijft nog laag, dus is het weer ouderwets dringen tijdens de bezichtigingen. Zoekers vinden het toch wel lekker om tijdens de feestdagen geslaagd te zijn en de druk van het huizen zoeken niet meer te hebben, echter leidt dit wel tot een gekte van ongekende omvang.

Zoals de kop al doet vermoeden is het al enige tijd geen uitzondering meer om 10 tot 30 procent over de vraagprijs heen te bieden. De welbekende 10 procent, daar waren de makelaars en de actieve zoekers wel aan gewend, maar deze extreme situatie is voor iedereen nieuw. “Ik word er moedeloos van” horen we veel bieders in de markt zeggen als ze net een woning gemist hebben. Aan ons als aankoopmakelaars de taak om de zoekers gemotiveerd te houden en ze voor te houden dat iedereen in het zelfde schuitje zit.

De lage vraagprijzen zijn in het zoekproces een heikel punt. Zoekers weten niet meer precies wanneer ze nu wel of niet bij een woning moeten gaan kijken. Voorheen kon je volstaan met de 10% boven de vraagprijs vuistregel. Niet dat dat de waarde was, maar vaak zat je dan dichter in de buurt van de uiteindelijke koopsom dan als je dat niet zou doen. Als de woning dan nog binnen budget viel, kon je gerust gaan kijken. Nu laten we potentiële kijkers vooraf met ons checken of de woning binnen budget zal vallen. Natuurlijk worden we dan nog wel eens verrast, maar het bespaart iedereen een hoop kostbare tijd.

Menno en Wietse Grandia

NVM Aankoopmakelaars uit Utrecht

Al een huis op het oog?

Bij de aankoop van een woning is het belangrijk dat u snel handelt.
Neem direct contact met ons op om de beste aanpak te bespreken.

Bel 030 21 203 54
Contact